Dark-Matter-1

Dark Matter

Dark Matter er et bevægeligt lysobjekt skabt til vores retrospektive udstilling Sensual Logic på Esbjerg Kunstmuseum i 2014. Værkets udgangspunkt er en forsøgsopstilling af Clive Ellegård der demonstrerer det såkaldte "Three disc scattering problem".

Vores idé var, i samarbejde med Clive Ellegård, at viderudvikle grundelementerne i denne konstruktion til et kunstværk der skulle producere en stadig bevægelig komposition af tonet lys i forskellige blandingsforhold. Jo længere vi kom i processen jo mere betydningsfuld blev udformningen af den tekniske konstruktion indtil apparatets konstant roterende geometri til slut dannede en ligeværdig og mørk kontrapunktisk modstilling til de kaotiske lysmønstres uforudsigelige dynamik.

Installationen består af tre cylindre monteret på et roterende aluminiumsstativ, der ved hjælp af en gearingsmekanisme og et remtræk gør at hver enkelt cylinder drejer ganske langsomt i sit eget tempo. Cylindrerne er beklædt på ydersiden med spejlfolie præget med hver sin struktur. Konstruktionen er belyst fra to sider af stærkt fokuserede lyskilder. Den ene kølig og den anden lidt varmere.

Dark-Matter-1filmmouseout

Skeel & Skriver